Παγκόσμιο Εμπόριο: Η «αναστάτωση» είναι η νέα κανονικότητα

Δευτέρα 06 Νοεμβρίου, 2017

Η άνοδος του λαϊκισμού, του προστατευτισμού και της εθνικιστικής ρητορικής διαμορφώνει το μέλλον του παγκόσμιου εμπορίου. Οι παραδοσιακοί εμπορικοί κανόνες είναι υπό πίεση, καθώς οι χώρες, οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι επιδιώκουν να τοποθετηθούν σε μια πιο σύνθετη και πολυπολική παγκόσμια οικονομία. Ένα έντονο μίγμα διμερών και περιφερειακών συμφωνιών βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση ή τίθεται σε ισχύ.

Σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών, μια νέα έκθεση από τη Weber Shandwick με τίτλο Global Trade: Navigating Disruption αναδεικνύει τις κύριες τάσεις από τις προοπτικές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βραζιλίας, της Νότιας Αφρικής, της Ινδίας, της Ιαπωνίας και της Κίνας. Οι ειδικοί μας σε κάθε αγορά προσφέρουν βασικές γνώσεις σχετικά με τις πολιτικές, επιχειρηματικές και πολιτιστικές τάσεις που διαμορφώνουν την εμπορική πολιτική και την εσωτερική επενδυτική πολιτική.

Η έκθεσή μας εξετάζει το παγκόσμιο εμπόριο από διαφορετικές απόψεις. Ποιος διαταράσσει την παραδοσιακή συναίνεση ότι το ελεύθερο εμπόριο και η παγκοσμιοποίηση ωφελούν όλους; Τι διακυβεύεται στη μάχη για παγκόσμια πρότυπα; Ποιες πολιτικές δυναμικές θα επηρεάσουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους; Ποια εργαλεία χρησιμοποιούν οι χώρες για να δώσουν στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους ένα πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά;

Η κατανόηση και η πρόβλεψη του νέου τοπίου της παγκόσμιας εμπορικής πολιτικής είναι ουσιαστικής σημασίας για κάθε παγκόσμια εταιρεία και την αλυσίδα εφοδιασμού της. Σήμερα, οι επιχειρήσεις πρέπει να παρακολουθούν τις τάσεις με μεγαλύτερο έλεγχο και να υποστηρίζουν έντονα τις υγιείς εμπορικές και επενδυτικές πολιτικές.

Ως κορυφαίος παγκόσμιος οργανισμός επικοινωνιών, η Weber Shandwick παρακολουθεί το μεταβαλλόμενο παγκόσμιο εμπορικό περιβάλλον και βοηθά τους πελάτες της να αντιληφθούν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες της σύγχρονης εποχής. Οι ομάδες μας σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν στρατηγικές για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους, σε μια εποχή όπου η αναστάτωση είναι η νέα κανονικότητα.

Βρείτε το report εδώ.